Meer dan 250 mensen hebben meegewerkt om de Slag bij Noordhorn – en de activiteiten erom heen – tot een succes te maken. Dit was een feestje waard en daarom was er op 6 november een avond georganiseerd in Zaal Balk te Zuidhorn, om even bij te kunnen praten en terug te blikken op het indrukwekkende evenement in augustus.

Voorzitter Drewe Schouten roemde het resultaat dat alleen bereikt kon worden door een fantastische samenwerking van heel veel inwoners van Noordhorn en omgeving, grondeigenaren die hun land ter beschikking wilden stellen, ondernemers die belangeloos materiaal en werkuren ter beschikking stelden, de Gemeente Zuidhorn, Provincie Groningen en alle andere sponsors die dit ook financieel mogelijk hebben gemaakt. Het is een evenement geworden zoals Noordhorn nog niet heeft gekend en waar we nog lang tevreden op terug kunnen kijken. Door alle vrijwilligers is een enorme prestatie geleverd door een 10-tal projecten te realiseren.

IMG_3927 (3)

Als blijk van dank kregen alle aanwezigen een pakketje mee naar huis met onder andere een speciaal voor de vrijwilligers gemaakt DVD met de door Liefke Knol gemaakte Educatieve film en korte documentaire over het evenement en de aanloop daartoe.

Beide films werden ook getoond. In de Educatieve film, bedoeld om bij de tentoonstelling in Molen Fortuna af te spelen, maar ook om te gebruiken als informatief materiaal om te laten zien hoe leven en strijd in de 16e eeuw verliep, werden de hoofdrollen gespeeld door de in onze regio bekende Karel Kuperus en Hanneke Wiersma. Zij speelden hun rol met verve.

De films zijn ook te bekijken op youtube: