Met spanning hebben we er op gewacht, maar nu is ie er! Het stripboek over de Slag bij Noordhorn. Een spannend verhaal waarin het heden en het verleden op creatieve wijze met elkaar wordt verweven. Leerzaam, omdat het een beeld geeft van strijdtonelen in de 16e eeuw, maar ook gewoon leuk, omdat het prachtig geschreven en getekend is door Meinte Strikwerda, met een prachtig voorwoord van historicus René van Iterson, geestelijk vader van het project rondom het naspelen van deze niet meer te vergeten Slag.

De gemeente heeft besloten om dit unieke boekwerk over de Slag bij Noordhorn uit te reiken aan alle kinderen van groep 7 en 8 in de gemeente Zuidhorn. Afgelopen vrijdag overhandigde de tekenaar het eerste exemplaar aan de Burgemeester, waarop Bert Swart de stripboeken uitdeelde aan de leerlingen (gr 7/8)  van de basisschool de Vlieger in Noordhorn.

stripboek

De kinderen reageerden enthousiast  ‘Kijk, dat is bij ons!’ en vroegen gelijk en masse de handtekening van zowel de Burgemeester als de tekenaar, als de uitgever en Van Iterson.

De strip is gepubliceerd door Uitgeverij Personalia in Leens, en te koop bij elke boekhandel en via bol.com. Vrienden van de Slag en mensen die het boek voor 31 augustus besteld hebben ontvangen binnenkort bericht. Voor vragen kunt u mailen met stripboek@schansenkrijg.nl.

Meinte Strikwerda, grafisch ontwerper/illustrator en werkzaam als docent bij het Noorderpoort, heeft het afgelopen half jaar hard gewerkt aan het beeldverhaal met de titel ‘Verschanst in de tijd’. Het verhaal speelt zich af in de tijd van de 80-jarige oorlog, en beoogt een breed publiek – ook zeer geschikt voor kinderen- bewust te maken van het leven van de gewone mens in die tijden van oorlog. Ook wordt op ludieke wijze de link met actualiteit gelegd.