Tijdens het weekend van 29 en 30 augustus wordt in Noordhorn (Groningen) “De Slag bij Noordhorn” nagespeeld. Deze slag vond plaats tijdens de 80-jarige oorlog. Bij zo’n spektakel kan natuurlijk muziek niet uitblijven. Wist u bijvoorbeeld dat het Wilhelmus uit deze tijd stamt? Tijdens dit concert in de Doopsgezinde kerk in Noordhorn, laten we u er een heel bijzondere versie van horen.

Dansmuziek, geestelijke muziek en uiteraard de originele versie van het Wilhelmus, welke in 1584 is ontstaan.

Internationaal

De 4 blokfluitisten die dit concert verzorgen zijn afkomstig uit Nederland, Zweden Japan. Ida Höög, Anneke Hoekman, Tim Veldman en Hidesato Sugiyama, specialisten op het gebied van historische uitvoeringspraktijk geven momenteel concerten in binnen- en buitenland. Tijdens het concert in Noordhorn bespelen de musici kopieën van verschillende renaissance instrumenten; van de kleine sopraanblokfluit tot de ruim anderhalve meter lange grootbasblokfluit.

Op het programma staat muziek die geschreven is door Nederlandse en Spaanse componisten zoals Emmanuel Adriaenssen, Antonio de Cabezòn en Tomás Luis de Victoria. Al met al een zeer afwisselend concert.

Van dit concert, wat ongeveer een uurtje duurt, zijn twee maar liefst voorstellingen; om 16.30 uur en om 20.00 uur. Vanwege de kleine locatie is het aan te raden om een kaartje te reserveren. Dit kan door een mailtje te sturen naar hoekmananneke@gmail.com. De toegang voor het concert is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten na afloop wordt erg op prijs gesteld.

fluit