De erfgoedjuffen Akke en Ingeborg hebben vrijdag 13 november weer vol enthousiasme het door hun ontwikkelde erfgoed educatiepakket aan een groep kinderen gegeven in de Molen Fortuna ten Noordhorn.

Dit keer mocht de Jan Biermaschool  uit Oldehove met de groepen 7 en 8 de molen komen bezoeken. Het thema van de ochtend is Vriend en Vijandbeelden, met bijzondere aandacht voor de geschiedenis van de molen en de tachtigjarige oorlog.

De kinderen zijn uitgedaagd om vanuit verschillende perspectieven naar de oorlog te kijken. Ze leren tijdens deze ochtend over de eigen geschiedenis en over die van de ander. Hierdoor leren ze zichzelf en de ander een beetje beter kennen.

akke2

Een belangrijk onderdeel van de ochtend is om actief met het thema aan de slag te gaan. Dit doen de kinderen door in groepjes stopmotion filmpjes te maken rondom het thema. Erg leuk is dat dit gedaan wordt met meel gemalen in de molen Fortuna.

Het lespakket is nu klaar en alle scholen in het Westerkwartier zijn van harte welkom. Zie  Educatief aanbod voor scholen.

Scholen kunnen de les, die begeleid wordt door een erfgoedjuf/meester, vanaf januari boeken via  www.cultuurclickgroningen.nl.